Koření je základ, který by měl být v každé kuchyni. Bez jakéhokoliv koření se snad nedá ani vařit. Co to vůbec koření je? Jedná se o velmi intenzivně ochucené sušené rostliny – ať už kořeny, poupata, kůru a podobně. Díky koření ochutíte své jídlo a dostanete ho úplně na jinou úroveň. Vždyť nekořeněné jídlo není nikdy tak dobré jako to, které vhodně okořeníte. Jaké koření si ale pořídit? Jaké je vhodné pro kuchyni, kterou vaříte? Podíváme se, kdo by si měl pořídit jaké koření, alespoň přibližně. Milovníci pečení, i vy používáte jistě koření. Koření totiž není určené jenom pro slaná jídla. Ti, kteří často pečou nějaké sladké dobroty, nejvíce využijí vanilkové lusky, vanilkovou pastu nebo extrakt, zázvor, kardamom, skořici a muškátový oříšek.
Pokud milujete pálivá a pikantní jídla, nejvhodnější jsou pro vás samozřejmě všechny druhy chilli. Chilli totiž není zdaleka jen jeden druh. Můžete sehnat různé druhy chilli z různých druhů papriček. K chilli koření, do pikantních jídel se výborně hodí černý pepř, česnek, cibulový prášek nebo kmín. Máte rádi středomořskou kuchyni? Nebo co takhle francouzskou, italskou kuchyni? Tyhle kuchyně využívají zejména bylinky, jako je bazalka, tymián, rozmarýn, oregano, ale určitě tu uplatníte i pepř, muškátový oříšek nebo skořici, které se používají i do slaných jídel. Ať už budete kupovat jakékoliv koření, pořiďte si kvalitní, které nejsou s přídavkem soli a kvalitně ochutí vaše jídlo, například kvalitní koření Darka shop.
Koření byste měli uchovávat v suchu a rozhodně ne na přímém slunci. Nejjednodušší je přesypat si koření do kořenek. Pokud byste ho nechali v otevřených sáčcích, aroma a chutě koření by se vám postupně uvolňovalo pryč. Kořenky můžete uzavřít, a tím chránit své koření před navlhnutím a ztrátou chutí. Kořenky se navíc prodávají v různých designech, takže si můžete vybrat takové, co skvěle doplní vaši kuchyni.